Digitalisering

16mm film

Teknologi

Våre filmskannere

Våre filmskannere fra MWA overfører alle typer 16mm og 8mm smalfilm (Super 8, Standard 8 og Dobbel 8) med høy kvalitet opp til over “2K”. I prosessen foretar vi støvfjerning og evt farge/lysjustering, og overfører filmene til videofiler på USB-harddisk eller til DVD- eller Blu-ray etter avtale. Prisene nedenfor gjelder pr time film lagret på ekstern USB-harddisk. Kontakt oss gjerne for mer informasjon eller et skriftlig tilbud.

Vi overfører 16mm film til digitale kopier med høy kvalitet og oppløsning, både stumfilmer og filmer med optisk eller magnetisk lyd.  Filmene renses mekanisk for støv og skitt i skanneprosessen og lys- og fargefeil korrigeres visuelt av operatør under skanningen. I tillegg til dette kan vi forbedre og stabilisere resultatet ytterligere med tilleggstjenesten Finale som er vårt egenutviklede digitale bildeforbedringprogram.  Les mer om Finale her . Det ferdige resutlatet kan vises og redigeres både på PC og Mac.

Gratis prøve
Har du mye film, men lyst til å teste kvaliteten på det vi gjør før du overfører alt sammen? La oss digitalisere 3-4 minutter av filmen din helt gratis, og sende den til deg på nett.  Testvideoen demonstrerer side-ved-side  videokvaliteten etter vanlig skanning og etter “Finale” bildeforbedring.

Priser

Priser pr påbegynt 30 minutter ferdig film, til videofil.

   Produktnavn->Full HD2K
16mm2100,-3400,-

Bildeforbedring – Finale

Vår unike kvalitetsforbedring for video


Når film og video digitaliseres til høy oppløsning er det for å fremheve detaljer i filmen. En bieffekt er at også filmkorn, riper og støv blir fremhevet. Vi kan nå etterbehandle videofilmene i Finale etterbehandling. Finale fjerner riper og gjensittende støv, samt jevner ut filmkorn. Les mer om Finale her.