Digitalisering av film

Hvorfor Videoverkstedet?

Å være best er for oss en prosess, ikke en status.
Videoverkstedet ble etablert i 2009 og er blitt landets største kommersielle leverandør av digitalisering. Flinke medarbeidere og godt utstyr har vært viktige faktorer for å komme dit, sammen med viljen til innovasjon og videreutvikling. Vi arbeider målrettet for å forbedre oss, og tester stadig ut nye metoder for å få best mulige resultater.  Vi leker med roboter og elektronikk, og designer egne løsninger om nødvendig.  Ved å være i forkant av utviklingen skal vi ikke bare være størst, men vi skal også være best i klassen på kvalitet og pris.

Hvordan sikrer vi kvalitet?

Våre filmskannere er av beste kvalitet fra tyske MWA Nova.  Kvalitet handler imidlertid om mer enn dyrt og fint utstyr. Høy kompetanse på film og fototeknologi er like viktig. 

Rensing:  Gammel film har ofte mye støv. Ved å mekanisk rense filmene før overføring oppnår vi at løstsittende støv blir fjernet av filmen før digitalisering. Det vi ikke kan fjerne før digitalisering, kan vi fjerne etterpå med “Finale” (se mer om dette nedenfor).

Oppløsning:  Vi overfører film med avansert teknologi som gir våre kunder stor valgfrihet i valg av kvalitet – alt fra budsjettkvaliteter til video med Ultra HD-oppløsning.

Lyssetting: De fleste som tilbyr digitalisering av film utfører enten automatisk eller manuell korrigering av lys og farger under selve skanningen. Dette vil ofte gi et upresist og “sjøsykt” resultat der bildet “svinger” i lyskarakter i en og samme scene. Vi kan imidlertid programmere skannerne presist til hver enkelt filmscene. Operatøren gjennomgår da først filmene og registrer korrekt lyssetting for scene for scene. Så spoles filmen tilbake til start og skannes. Det er da dette programmet som styrer lysendringene under skanningen, slik at den blir helt nøyaktig ved riktig bilderute, med en presisjon på 1/18 sekund.  Vi setter ofte inn hundrevis av slike justeringer på en film, og det er ikke  uvanlig at vi vi bruker en time på forhåndsprogrammering av en 20 minutters film.  Det er en tidkrevende prosess, men resultatet blir veldig bra.

“Finale” – vår løsning for digital restaurering 
Finale er vårt spesialprogram for bildeforbedring og restaurering av video. Finale kan bearbeide videofilmer på en rekke måter som stabiliserer, forbedrer og fremhever bildene. Les mer om Finale her:

Gratis kvalitetstest
Hvis du har mye film og har lyst på en kvalitetstest før du bestiller overføring, kan vi tilby gratis 4 minutter test før du bestemmer deg.