Mikrofilm

Mikrofilm er transparente lagringsmedia for forminskede bilder, som tidligere ble benyttet til å arkivere bøker, dokumenter, arkiver og tegninger. En mikrofilm kan inneholde mange tusen bilder, som bare kan sees i spesielle forstørrelsesapparat.  Mikrofilm finnes i flere formater, som 16 eller 35 mm filmspoler eller som microfiche eller aperture cards. 

Vi digitaliserer alle typer mikrofilm, og lagrer resultatet til ønsket kvalitet i Jpeg, Tiff eller PDF-filer. Vi kan også behandle bildene med f.eks OCR tekstgjenkjenning, som kan gi søkbare bilder.

Høy kapasitet

Vår Flexscan volumskanner fra Nextscan kan behandle små og store arkiver med 16 og 35 mm mikrofilm, samt ulike typer mikrofiche og aperture cards.  Skanneren er knyttet til en kraftig sentralenhet (RSD) med 16 terrabyte lagringskapasitet som gir mulighet for inntil fem operatører samtidig på kvalitetssikring og etterarbeid.

Vårt største oppdrag i 2019 var på 45.000 microfiche med over 9 millioner enkeltbilder.
Skanneroperatør Jan Erik Edvartsen hos Videoverkstedet betjener den nye skanneren

Send epost med forespørsel om mikrofilm

Arkiver

Digitalisering av arkiver krever ofte spesielle tiltak. I tillegg til den tekniske skanningen, skal objektene lagres og katalogiseres systematisk for at det digitale resultatet skal kunne gjenfinnes raskt og effektivt.  Vi har solid erfaring med skanning og katalogisering av store og små arkiver, og kan tilby løsninger tilpasset ulike behov.