Oppløsning og Finale

Her er en oversikt over kvalitetsvalg for 8mm film. Vi leverer 4 oppløsninger fra HD til 2K. I tillegg kan vi forbedre bildene med Finale Pro. For 8mm film vil Full HD gi god kvalitet. For 16mm film anbefaler vi 2K.

Med Finale Basis gjøres kun fjerning av løst støv, samt enkel farge og lysjustering.

Her er et eksempel på kvalitet før og etter bruk av programmet Finale Pro på en digitalisert 16mm film fra 40-tallet i Finnmark.

Finale er vårt spesialprogram for digital videoforbedring, og er utviklet av Videoverkstedets egne film- og videoteknikere. Finale benytter en lang rekke bildeforbedringsteknikker, eller “filtre”, for å gjenskape den originale kvaliteten og gi en så optimal opplevelse av videoene som mulig. Finale er et skreddersydd verktøy tilpasset de ulike typer originalfilm vi behandler, og kan ikke sammenlignes med andre standard redigeringsverktøy. Finale kan benyttes til forbedring av alle typer videofiler, enten de kommer fra smalfilm, videokassetter eller moderne formater.

Finale Basis og Finale Pro

Videoverkstedet AS har utviklet et eget og helt unikt verktøy, Finale, som kan forbedre digitale filmer betydelig.   Når gamle filmer overføres til HD-kvalitet blir urenheter, støv, riper og filmkorn ekstra tydelig. Selv med vårt avanserte skannerutstyr er det umulig å fjerne alle slike forstyrrelser fra bildet.  Med Finale Basis eller Finale Pro tilbyr vi to unike tilleggstjenester som kan benyttes både ved digitalisering av gamle filmer, og for forbedring av eksisterende videofilm.

Finale Basis fjerner støv, riper og støy fra videofilmen. Selv om våre avanserte skannere reduserer problemet med riper og støv, vil det fortsatt være igjen slike artifakter i videofilmen. Finale Basis sørger for at disse forstyrrende elementene blir kraftig dempet eller fjernet. Finale Basis koster kr 600,- pr time film.

Finale Pro reparerer også støv, riper og støy men demper i tillegg også filmkorn, ustabilitet og fargefeil.  Filmkorn blir ekstra tydelig på film skannet med høy oppløsning.  Finale Pro jevner ut bildet og gjør bildeelementer som himmel, skyer, snø, vann og hud betydelig bedre. Urolig film, f.eks på grunn av at fotografen benyttet håndholdt kamera  kan stabiliseres med Finale Pro. Selv våre avanserte filmskannere klarer ikke å gjenskape de originale fargene 100%. Med Finale Pro vil farger og kontrast  i filmene få et betydelig løft. Finale Pro koster kr 1200,- pr time film.

Click here to add your own text